غلامحسین دلبری افزود: ترس از قضاوت یا تبعیض از سوی دیگران میتواند روش نگریستن افراد مبتلا به سوء مصرف مواد را به خود و نحوه تطابق با وضعیت بیماری را عمیقاً تحت تأثیر قرار دهد. این تجربه ممکن است موجب شود افراد خود را مورد سرزنش قرار داده و سزاوار بد رفتاری بدانند. حتی از حق درمان و استفاده از سایر مزایای اجتماعی دست بکشند.
وی خاطرنشان کرد: اعتیادنوعی بیماری تلقی میشود اما متاسفانه توام بودن اعتیاد با ارتکاب برخی از جرائم نیز باعث افزایش انگ وتبعیض به این افراد شده است. گاها افراد معتاد شرایط را طوری ارزیابی می کنند که حتی جامعه نیز امیدی بر برگشت آنان ندارد ودست از زندگی میکشند. از این رو با افزایش آگاهی مردم در مورد این بیماری باید در راستای متوقف ساختن هرگونه انگ وتبعیض نسبت به این افراد و تغییر نگرش مردم اقدام کرد.
دلبری با بیان اینکه انگ وتبعیض مانع بزرگی در راه درمان بیماران مبتلا به اعتیاد میباشد، گفت: افرادی که انگ و تبعیض را تجربه میکنند به حاشیه رانده شده و در مقابل اعتیاد آسیبپذیرتر میشوند. پرهیز از آن یکی از اصولیترین اقدامات در اجرای برنامههای پیشگیری از اعتیاد در برابر همهگیری آن میباشد.
نظر شما